/ БГНЕС
Две експлозии разтърсиха Йерусалим. Ранените според различни източници са между 15 и 18, съобщават Франс прес и "Джерузалем пост".

Първата експлозия е станала близо до Централната автогара в града, а втората е станала на входа на квартала Рамот.

БГНЕС

Един от ранените в двете експлозии, разтърсили по-рано днес Йерусалим, е починал от раните си, предадоха световните агенции. Жертвата е мъж, който бил откаран в тежко състояние в болницата "Шааре Зедек", където починал от раните си, поясни говорител на полицията, цитиран от Франс прес.

Има хора в критично състояние.
 
Според полицията се предполага, че става дума за палестински атаки. Според очевидци в района на централната автогара е имало изоставена раница, поставена близо до автобус. Тя се е взривила и на автобуса са били нанесени големи щети.

БГНЕС

Двата взрива са станали в рамките на няколко минути.
 
В последно време напрежението между израелците и палестинците е високо, след месеци на израелски операции в окупирания Западен бряг, породени от смъртоносни атаки срещу израелци, в които бяха убити 19 души, отбелязва Асошиейтед прес.

Над 130 палестинци бяха убити в боеве между израелците и палестинците на Западния бряг и в Източен Йерусалим тази година. Така 2022 г. се превърна в най-смъртоносната в конфликта от 2006 г. насам. Израелската армия каза, че повечето от убитите палестинци са били палестински бойци.
 
БТА