Двама загинаха, а 13 са ранени след самоубийствен атентат в Пешавар
Двама загинаха, а 13 са ранени след самоубийствен атентат в Пешавар / снимка: БГНЕС

Двама души са били убити и 13 други, в това число полицаи, са били ранени при нападение с граната и самоубийствена бомбена атака, чиято цел били силите за сигурност в пакистанския град Пешавар, съобщава полицията, предаде АФП.

Нападението е станало след здрачаване в северните предградия на разположения в северозападната част на страната град, все още възстановяващ се о приписваното на талибански бунтовници взривяване на луксозен хотел, при което загинаха най-малко девет души, уточнява БГНЕС. Нападателят този път хвърлил ръчна граната по полицейска кола близо до контролен пункт. Когато бил заобиколен от полицаи, той се самовзривил, при което загинал един гражданин, 14 били ранени, осем от които - полицаи. Един от ранените починал от раните си по-късно в местната болница. Части от тялото на нападателя са били изпратени за анализ в болницата.

Това е поредното приписвано на талибаните бомбено нападение в провинцията, смятани за отговор на шестседмичната офанзива на правителството срещу контролирани от тях северозападни територии.