/ БТА
Руски снаряди са поразили склад в селище в Херсонска област следобед, при което един мъж е загинал и друг е бил ранен, каза управителят на местната военна администрация Олександър Прокудин.

По-рано през деня руската армия открила огън по автобус в град Херсон, при което били ранени седем пътници. По думите на Прокудин възрастна жена била убита в града снощи, след като апартаментът ѝ в многоетажна сграда бил поразен. Той добави, че електрозахранването е било прекъснато от вражески огън в най-малко четири селища в Херсонска област.

Осем ранени при руски обстрел на Херсонска и Харковска област

Съседната Одеска област също бе подложена на руски атаки. Украинската армия съобщи, че ракета "Искандер" призори е поразила кораборемонтен завод в Одеса, при което са били ранени четирима работници.

Украйна се отбранява от пълномащабна руска инвазия вече повече от 20 месеца, припомня ДПА. Контролираните от Украйна райони в южната част на страната редовно са подлагани на обстрел от страна на Русия с ракети, крилати ракети, дронове и артилерия. В резултат на това често загиват цивилни.

Владимир Арангелов/БТА