Двама предполагаеми канибали са задържани в Русия
Двама предполагаеми канибали са задържани в Русия / снимка: Reuters, архив

Сериен убиец, погубил най-малко шестима, е задържан в Русия, съобщи Франс прес, като цитира в. "Известия". Според разследващите канибалът изяждал черния дроб на жертвите си.

"През периода от 2009 до 2011 г. заподозреният е убил поне шестима жители на Пензенска област (560 километра югоизточно от Москва) и заровил телата", съобщи в комюнике федералният Следствен комитет, като уточни, че останките са намерени.

При обиск в дома на задържания е открит дневник с описание на извършените престъпления. Заподозреният идентифицирал жертвите по снимки. Източници на "Известия" в органите на реда уточняват, че предполагаемият убиец - 23-годишен младеж, изяждал е черния дроб на някои от жертвите си, всички от град Белинск с осемхилядно население.

В друг регион на федерацията е задържан още един заподозрян в канибализъм, посочва агенцията. Следственият комитет съобщи, че в далекоизточния град Владивосток е арестуван 35-годишен мъж, признал, че е убил свой приятел и заедно с друг ял от месото му.

Заподозреният признал, че на 21 март е убил своята жертва на 41 години след употреба на силен алкохол, предава БТА. После заедно със свой приятел "ял от останките" на покойния, пояснява следствието.

Редица престъпления на убийци канибали бяха сред централните теми на криминалните хроники в Русия през последните години. През август 2011 г. полицията в северозападния град Мурманск арестува младеж, който призна, че е убил, а след това изял мъж, с когото се свързал чрез сайт за хомосексуални запознанства в Интернет.

През януари 2009 г. млад месар и негов приятел - продавач на цветя, удавиха 16-годишно момиче в банята на апартамента на единия, а после ядоха от тялото на жертвата, напомня АФП.