Двама от задържаните в Австралия са работили в една и съща болница
Двама от задържаните в Австралия са работили в една и съща болница / netinfo

Арестуваният снощи в Австралия лекар Мохамед Ханиф е работил в една и съща английска болница с друг задържанвъв връзка с разследването на неуспешните атентати в Лондон и Глазгоу, съобщи пред Франс прес говорител на болниците в Северен Чешър.

Двадесет и седем годишният индийски гражданин Ханиф е работил до 2005 г. в болницата "Холтън" в Рънкорн, Чешър.

В същата болница е работил и задържаният в неделя в Ливърпул 26-годишен мъж. Според много британски медии той е индиец от Бангалор.

Мохамед Ханиф бе арестуван снощи по искане на британските власти на международното летище в град Брисбейн, докато се готвел да напусне Австралия с еднопосочен билет в неизвестна посока.

Ханиф е завършил през 2002 г. университета "Раджив Ганди" в Бангалор. От 4 септември 2006 г. е регистриран като лекар, работещ по заместване в болницата "Голд коуст" на източното австралийско крайбрежие. Преди през март 2006 г. да отговори на обява за работа в Австралия, той е живял в Ливърпул.

Трети лекар, работил в Ливърпул, бе разпитан тази сутрин от австралийската полиция, но за момента не е установена връзката му с някаква терористична дейност, така че той е освободен, посочва агенцията.