Двама от най-търсените италиански мафиоти бяха заловени
Двама от най-търсените италиански мафиоти бяха заловени / снимкa: БГНЕС

Италианската полиция отбеляза поредния си успех в битката с мафията, като успя да арестува двама мафиоти, включени в списъка на 100-те най-известни и издирвани престъпници в Италия, предаде Франс прес.

Арестите са извършени при две операции в Южна Италия и в Доминиканската република.

Паскуале Джовани Варгас, на 43 години, е бил задържан в град Кастело ди Чистерна, в италианската област Кампания, и откаран в затвора в "Поджореале" в Неапол. Той е смятан за дясната ръка на лидера на клана Казалези, част от камората, действаща в Кампания.

Варгас е издирван от 2005 г., когато беше осъден на 12 години на процес в Палермо срещу 344 мафиоти. Той е смятан за изпълнител на поръчкови убийства и на изнудвания. Действал е в района на градовете Кастел Волтурно, Мондрагоне и Казал ди Принчипе.

При операция в Доминиканската република на плаж в Санто Доминго, беше заловен Саверио Локонсоло, смятан за лидер на италианския мафиотски клан Касота ди Мелфи, също част от камората. Срещу него имаше издадена международна заповед за арест, пише БТА. Той е напуснал Италия през април 2009 г. няколко дни преди да бъде арестуван по обвинения за изнудване и подпалване на коли. Първо намерил убежище във Венецуела при родителите на съпругата си, после избягал в Доминиканската република, където от няколко години живеела майка му.