Двама души загинаха заради силните ветрове в Италия
Двама души загинаха заради силните ветрове в Италия / БГНЕС

В италианската област Тоскана в резултат на силните ветрове и проливни дъждове около 80 000 души останали без електричество. В някои области бе обявено извънредно положение заради опасността от наводнения и речни наводнения.

Двама души загинаха заради лошото време в Италия, където поривите на вятъра достигнаха 180 км/ч, съобщи АФП, като се позова на местните власти.

Жена бе смазана от падащо дърво в Емилия-Романя, а мъж загина зад волана, когато колата му се преобърна от паднало на пътя парче скала в Тоскана. Властите забраниха движението по някои пътища в двете области.

В много градове в Италия има срутени парчета от стени, нанесли щети на автомобили, паднали от покривите керемиди и затворени училища.

Силните ветрове и лоши метеорологични условия, които обхванаха централната част на Италия, събориха камбанария от 17 в. в град Кортона, област Тоскана. При инцидента никой не пострада, но на историческата сграда бяха нанесени необратими щети.

Общината в Генуа затвори парковете, градските градини и гробищата и забрани на места движението на превозни средства на две колела.

Под специален контрол бе поставен археологическият комплекс Помпей, където проливните дъждове могат да доведат до разпадането на стените на древните сгради.

Някои пристанища в Сардиния бяха затворени заради силните ветрове, образуващи 7-метрови вълни.

Метеоролози прогнозират времето да се подобри от утре.

Източник: БТА, БГНЕС