Двама души загинаха, а 19 са ранени при експлозия в Ингушетия
Двама души загинаха, а 19 са ранени при експлозия в Ингушетия / снимка: БГНЕС

Двама души са загинали и 19 са ранени тази сутрин при експлозии в Назран, най-големия град в руската република Ингушетия, съобщи ИТАР-ТАСС.

"Приехме 21 пострадали, ранени при взривовете. За жалост, не успяхме да спасим двама полицаи", заявил източник от местна болница.

Най-малко три експлозии са станали в изоставена сграда в Назран според местните следствени органи. Сред ранените са началникът на градската милиция и ръководителят на следствения отдел в Назран. Пострадали са и граждани, пише БТА.

Взривно устройство избухнало в сградата при проверка след получен в милицията сигнал, че там се намират членове на незаконно въоръжено формирование. Тогава били ранени 10 служители от органите на реда. После се задействала и друга бомба, заложена на местопроизшествието, отново имало ранени милиционери, посочва агенцията, която се позовава на републиканското вътрешно министерство.

Според цитиран в информацията източник от правоохранителните органи, най-вероятно става дума за капан, в който попаднали служителите на реда. Милиционерите направили опит да обезвредят намерено при огледа на сградата взривно устройство, което обаче избухнало. Последвали още няколко експлозии - другите заряди били скрити на различни места в сградата.