/ / iStock/Getty Images
Двама иранци са починали в болница, след като са били заразени с новия коронавирус в свещения за шиитите град Кум, съобщи иранската агенция Мехр, цитирана от Ройтерс.

От университета за медицински науки казаха, че тази сутрин двамата пациенти са дали положителни тестове за вируса, а впоследствие са починали от респираторно заболяване. Говорител на иранското здравно министерство потвърди в Туитър двата смъртни случая. Преди това министерството съобщи, че двамата заболели са поставени в изолация, но не уточни как са се заразили.

Иран съобщи за първите два потвърдени случаи на зараза с коронавируса

Говорител на Световната здравна организация съобщи от Женева, че човекът в Египет, за когото първоначално се смяташе, че е заразен с COVID-19, се възстановява и вече "не е носител на вируса". По думите на говорителя пациентът ще остане под карантина за 14 дни.

Всички украински граждани, които се евакуират тази седмица от китайската провинция Хубей, са в добро здравословно състояние, съобщи днес заместник-министърът на здравеопазването на Украйна Дмитро Ковал. Очаква се 48-те евакуирани украинци да пристигнат утре в Киев с чартърен самолет, след което ще бъдат поставени под карантина за две седмици. Със същия самолет пътуват осем аржентинци и други чужденци, предаде Ройтерс.
БТА