Двама аржентински затворници избягали, защото били охранявани от топка
Двама аржентински затворници избягали, защото били охранявани от топка / снимка: sxc.hu

Двама затворници успели да избягат посред бял ден от затвор в аржентинската провинция Неукен, защото били охранявани само от имитация на постови, съобщава в. "Дейли телеграф".

Затворниците преодолели ограда с бодлива тел и тухлена ограда, тъй като в кулата за наблюдение на този периметър от затвора нямало постови поради недостиг на персонала. Пазачите в затвора решили да поставят в кулата за наблюдение футболна топка, върху която сложили фуражката от униформата на затворническите охранители. От двора на затвора изглеждало, че в кулата има човек и само пазачите знаели, че това не е така. Двамата бегълци обаче очевидно са научили за измамата, пише БТА.

За безпроблемното им бягство помогнало и това, че от няколко месеца в тази част на затвора охранителните камери били повредени, но поради липса на средства не били ремонтирани или подменени.

Управата на затвора се надява, че този инцидент ще бъде сигнал за властите, че трябва да увеличат бюджета за издръжка на затворите и да стимулират повече хора да започват работа като охранители там.