Думите на Сейф ал Ислам за делото в Либия - лошо преведени
Думите на Сейф ал Ислам за делото в Либия - лошо преведени / netinfo

Фондацията "Кадафи" отрече нейният президент Сейф ал Ислам Кадафи да е заявявал пред италиански вестник, че присъдата по делото срещу българските медицински сестри и палестинския лекар ще бъде произнесена в сряда, твърдейки, че думите му били лошо преведени.

"Сейф ал Ислам заяви пред вестника, че процесът ще започне на 20 юни и не е казвал дали присъдата ще бъде произнесена", заяви пред Франс прес ръководител на фондацията "Кадафи", пожелал анонимност.

"Никой няма право да се намесва в работата на правосъдието", допълни същият източник.

Италианският вестник "Кориере дела сера" публикува интервю със сина на либийския ръководител Муамар Кадафи, в което Сейф ал Ислам твърди, че "Върховният съд на Либия ще произнесе присъдата си в сряда".

"Веднага след присъдата ще започнем да работим /.../ по пакет /от мерки - бел. на Франс прес/ в перспективата на едно решение", допълва Сейф ал Ислам в интервюто за "Кориере дела сера", давайки да се разбере, че съдът вероятно ще потвърди смъртната присъда, която бе издадена на първа инстанция.

Сейф ал Ислам е на частна визита в Италия, където се е срещнал и с италианския премиер Романо Проди. Главна тема на разговора с Проди е била съдбата на петте български медицински сестри и палестинския лекар, осъдени на смърт в Либия по обвинения, че са заразили с вируса на СПИН над 400 либийски деца.

На срещата Сейф ал Ислам е представил на Проди подробно ситуацията около петте български сестри и палестинския лекар.