/ БГНЕС
Дрон с неизвестен произход се е разбил в училище в израелския курорт Ейлат на Червено море, без да причини жертви, предаде Франс прес, като се позова на израелската армия.

"Дрон се разби в гражданска сграда в град Ейлат. Разследва се произходът на дрона и обстоятелствата около инцидента", пише в съобщението, публикувано в социалната мрежа "Екс".

Според говорител на израелската армия училищната сграда, където в момента на експлозията са се намирали хора, е понесла щети. Службата за спешна помощ е оказала съдействие на седем души в състояние на шок.

Според журналист от АФП, намиращ се на мястото на инцидента, дронът се е разбил в начално училище в Ейлат. В момента южният израелски град на Червено море е подслонил десетки хиляди хора, евакуирани от Северен Израел и от района по границата с ивицата Газа, където се водят боеве между израелската армия и палестинското движение "Хамас".

Десетки полицаи и войници са отцепили зоната около училището.

През последните седмици йеменските бунтовници хуси, които са близки до Иран, твърдят, че са извършили нападения с дронове срещу Израел в отговор на израелските бомбардировки в ивицата Газа, отбелязва АФП. На 6 ноември хусите заявиха, че са извършили такава атака срещу Израел. В същия ден израелската армия каза, че е открила вражески летателен апарат край Ейлат.
Асен Георгиев/БТА