/ Gulliver/Getty Images
Действащият президент на САЩ Доналд Тръмп, отмени пътуване до имението си във Флорида, насрочено за Деня на благодарността на 26 ноември. Това съобщи във вторник CNN, позовавайки се на източници в американската администрация.

Според медията Тръмп и съпругата му Мелания решили внезапно да отменят пътуването си до Флорида и да прекарат Деня на благодарността в столицата. Промяната в плановете беше изненада за персонала на Белия дом, тъй като държавният глава преди общите избори на 3 ноември изрази желанието си да поиграе голф в току що ремонтираната си резиденция във Флорида за празника.

Друг телевизионен източник нарече отмяната на празничното пътуване проява на "бункерното мислене" на Тръмп. Този тип поведение се характеризира с непоносимост към критика и интуитивно желание за самозащита.

Денят на благодарността се празнува в САЩ в последния четвъртък на ноември. Следващият петък традиционно отбелязва началото на сезона на предколедните разпродажби. Терминът „черен петък“ се използва за първи път за описание на паниката на фондовия пазар от 1869 г., а съвременния му смисъл се корени в началото на 50-те години на миналия век и описва задръстванията, възникнали пред търговските центрове на този ден.
БГНЕС