Доналд Тръмп предлага щателни проверки за влизане в САЩ
Доналд Тръмп предлага щателни проверки за влизане в САЩ / Guliver/Getty Images

Доналд Тръмп призова днес в щата Охайо за "щателни проверки" на имигрантите, търсещи да се установят в САЩ, и обеща да блокира всички онези, които симпатизират на екстремистки групировки или не зачитат американските ценности, предаде АП.

В реч, очертаваща бъдещата му външна политика, кандидатът за президент на републиканците обясни, че предлаганата политика ще изисква първо временно спиране на имиграцията от опасни райони в света.

Тръмп ще работи в тясно сътрудничество с НАТО и Русия в борбата срещу ИД

Съветници от кампанията на Тръмп обясниха, че нов "идеологически тест" за допускане в САЩ ще проверява кандидатите за позициите им по въпроси като религиозната свобода, равенството между половете и правата на хомосексуалистите. Правителството ще използва въпросници, социални медии, интервюта с приятели и членове на семействата или други методи да установи дали кандидатите подкрепят американските ценности като търпимост или плурализъм. Предвидено е също САЩ да отказват визи в случаите, когато е невъзможно да се направят проверките.

Републиканският кандидат каза, че ще изиска от Държавния департамент списък с регионите, където в момента проверките не са достатъчни, и че ще спре временно миграцията от страните, които са известни с износ на тероризъм.

Тръмп иска забрана за достъп на мюсюлмани в САЩ (ВИДЕО)

Тръмп обеща, че важен компонент на външната му политика ще бъде прекратяване на разпространението на радикален ислямски тероризъм чрез ограничаване на достъпа до интернет. "Не бива да позволяваме интернет да се използва като средство за набиране на терористи", подчерта той.

Доналд Тръмп предлага "щателни проверки" за влизане в САЩ
netinfo

Тръмп предлага да се картотекират мюсюлманите в САЩ

Тръмп каза също, че съперничката му Хилари Клинтън не притежава "психическата и физическата сила" да се опълчи на "Ислямска държава" и че унищожаването на терористичната групировка ще бъде в центъра на неговата външна политика като президент. "Всяка страна, която споделя тази наша цел, ще бъде наш съюзник", добави той, посочвайки специално Русия като страна, с която САЩ трябва да имат по-добри отношения.

Хилари Клинтън: САЩ трябва да водят борба срещу "джихадисткия тероризъм"

Тръмп обвини президента Барак Обама и бившия държавен секретар Хилари Клинтън, негова съперничка за президентския пост, че политиката им е довела до дестабилизация на Близкия Изток и възникването на "Ислямска държава". Към катастрофалните грешки на САЩ във външната политика, предизвикали ръст на тероризма, републиканецът открои намесите в Ирак и Либия.

"Хилари Клинтън иска да бъде Ангела Меркел на Америка, а вие знаете какви бедствия докара на Германия и германския народ масовата миграция. Престъпността се увеличи до невиждани размери". Това заяви президентският кандидат на Републиканската партия Доналд Тръмп на предизборна проява в Уисконсин, предаде ДПА.

Доналд Тръмп предлага "щателни проверки" за влизане в САЩ
netinfo

Източник: БТА