/ iStock
Двойка от Ню Йорк откри сейф с пари по време на риболов. В металната каса имало 100 хиляди долара. Двамата практикували ловене на риба с магнит.

Джеймс Кейн и Барби Агостини били за рибa в природния парк Flushing Meadows Corona в Куинс миналия петък. Както обикновено те хвърлили в поток въже за риболов с мощен магнит в края в. За тяхна изненада на въдицата се хваща не риба, а сейф, пълен с долари.




Когато отварят касата, рибарите откриват огромната сума от банкноти по 100 долара. За съжаление парите са силно повредени от водата. Двойката се свързала с полицията в Ню Йорк, за да докладват за находката, подозирайки, че е възможно банкнотите да са от незаконна дейност.

Нюйоркската полиция обаче така и не може да свърже сейфа с някакво престъпление, тъй като парите са в много лошо състояние. Затова било позволено на Кейн и Агостини да задържат крупната сума.

На този етап не се знае дали те ще могат да ги обменят за годни банкноти. Разпадащите се долари ще бъдат отнесени в Министерството на финансите във Вашингтон, където смятат, че парите могат да бъдат реконструирани.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня