Доналд Тръмп
Доналд Тръмп / БГНЕС
Белият дом обаче отхвърли обвиненията
Доказателствата за импийчмънт на президента Доналд Тръмп за неправомерно поведение и възпрепятстване на правосъдието са "съкрушителни", се казва в окончателния доклад на разследването на Камарата на представителите, съобщи АФП.

Зеленски отново отрече да е имало услуга за услуга с Тръмп

"Доказателствата за неправомерното поведение на президента са огромни, има и доказателства за възпрепятстване на Конгреса", се казва в доклада, който има за цел да подкрепи официалните обвинения срещу Тръмп.

Без представител на Белия дом на изслушването за импийчмънта на Тръмп

"Разследването за импийчмънт установи, че президентът Тръмп, лично и действайки чрез агенти вътре и извън американското правителство, е поискал намесата на Украйна, за да се облагодетелства за преизбирането си", пише още в документа.


Белият дом отхвърли доклада за импийчмънт, публикуван от Комисията по разузнаване на САЩ, като заяви, че той „не е успял да представи доказателства за неправомерни действия“ на президента Доналд Тръмп, съобщи АФП.

"В края на едностранния фалшив процес, председателят и Демократите категорично не успяха да представят доказателства за неправомерни действия от страна на президента Тръмп", заяви говорителят на Белия дом Стефани Гришам.

"Този доклад не отразява нищо повече от тяхното чувство за неудовлетвореност", каза Гришам. "В доклада на председателя Шиф са написани неща като тези на блогър, който се стреми да докаже нещо, когато няма доказателства за нищо."

В доклада на Камарата, публикуван във вторник, се казва, че доказателствата за импийчмънт на Тръмп за неправомерно поведение и възпрепятстване на правосъдието са "съкрушителни".
БГНЕС