/ Guliver/Getty Images
Банката планира да намали броя на персонала си на пълен щат с 18 000 души
Някои мениджъри в Дойче банк (Deutsche Bank) са приканени да се откажат от заплата си за един месец като част от усилията за овладяване на разходите в затруднената банка, предаде ДПА.

Арестуваха 60 участници в протест в Берлин срещу ограниченията във връзка с пандемията (ВИДЕО)

Само "няколко стотин" старши мениджъри са помолени да участват в схемата, посочи говорител. Така се надгражда подобна предишна инициатива, при която ръководството и членовете на мениджърския комитет не взеха еднократно месечните си възнаграждения.

"Това е доброволна мярка по модела на корпоративния дух и дисциплината, с която управляваме нашата компания", уточни говорителят Йорг Айгендорф. Дойче банк изпълнява тежка програма за икономии в опит да балансира финансите си, след като няколко години е на загуба.

40 души са дали положителна проба за коронавирус след църковна служба в Германия

Макар да остава най-голямата германска банка, орязването на разходите я принуди да затвори няколко филиала и да свие подразделението си за инвестиционно банкиране. Банката планира да намали броя на персонала си на пълен щат с 18 000 души в световен мащаб и до края на 2022 година да има 74 000 служители, припомня ДПА.
БТА