/ iStock/Getty Images
Стотици служители, обслужващи лондонското летище "Хийтроу" ще излязат в ефективни стачни действия по-късно този месец, в навечерието на Световното първенство по футбол, което ще се проведе в Катар, предаде Ройтерс.

Исканията им са за по-добро заплащане, заявиха представители на синдикалните организации, които стоят зад планираните протестни действия.

Според синдиката "Юнайт" (Unitе) около 700 работници, които са заети в наземното обслужване и транспорта на пътници и карго до самолетите, ще протестират за три дни започващи от 18 ноември.

Първенството в Катар стартира на 20 ноември.

"Обявените действия ще причинят затруднения в работата, закъснения и най-вероятно ще се стигне до отмяна на полети", заяви регионалният представител на "Юнайт" Кевин Хол. Засегнати ще бъдат терминалите 2, 3 и 4, а сред компаниите върху които стачката ще окаже негативно влияние са "Катар Еъруейз", "Върждин", "Сингапур Еъруейз" и други.

Компаниите, чийто служители се готвят за протест вече са влезли в преговори със синдикатите, но те към момента не дават резултат.
БТА