Диприван е бил открит в дома на Майкъл Джексън
Диприван е бил открит в дома на Майкъл Джексън / снимкa: БГНЕС

Силният седатив Диприван е бил открит в дома на Майкъл Джексън, съобщи пожелал да запази анонимност служител на правоохранителните органи, цитиран от Асошиейтед прес.

Диприванът е интравенозно анестетично лекарство, широко използвано при операции за поставяне на пациенти под упойка. Крайно необичайно е седативът, който е известен още под името Пропофол, да бъде съхраняван в частен дом.

Медицинската сестра Черилин Лий, която се е грижила за певеца, разказа, че той е бил толкова измъчван от постоянно безсъние, че не спирал да моли за Диприван. Тя твърди, че нееднократно е отхвърлила неговите искания с мотива, че това лекарство е опасно за здравето.

17 500 безплатни билета за предстоящото във вторник публично поклонение пред тленните останки на Майкъл Джексън в центъра "Стейпълс" ще бъдат разиграни на лотария, предаде Асошиейтед прес, като се позовава на собствениците на съоръжението.  

11 хиляди билета ще бъдат за седящи места вътре в центъра, а останалите 6500 ще са за седящи места в съседния театър "Нокия", където церемонията ще бъде предавана в реално време. Хората, които искат да участват в лотарията, трябва да се регистрират онлайн на адрес staplecenter.com. След 18 ч. местно време днес (4 ч. сутринта в неделя българско време) ще бъдат изтеглени имената на 8750 души, всеки от които ще получи по два билета.

Собствениците на центъра увериха, че церемонията ще бъде предавана безплатно в интернет. Те съобщиха, че в разстояние на по-малко от два часа сайтът за регистрация е бил посетен повече от половин милиард пъти, предаде Франс прес. Това ги е принудило да се снабдят с допълнителен сървър, за да може сайтът да поеме огромния трафик.

Мадона ще отдаде почит на Майкъл Джексън на сцената, на която Кралят на попа трябваше да направи голямото си завръщане на 13 юли, предаде Асошиейтед прес, като се позовава на нейната говорителка Лиз Розънбърг.

Суперзвездата подготвя специална част от предстоящия й днес концерт на сцената "О2" в Лос Анджелис. Мадона ще представи песен и хореографски танц в памет на Краля на попа, пише БТА.

Майкъл Джексън почина внезапно на 25 юни на 50-годишна възраст, както изглежда, от сърдечна недостатъчност. Това стана в момент, когато Кралят на попа се готвеше да се завърне на голямата сцена със серия от концерти.