Дипломатите ни в Ню Йорк не си плащали паркирането
Дипломатите ни в Ню Йорк не си плащали паркирането / netinfo

Българските дипломати в Ню Йорк са на пето място в "черната класация" на неплащащите издадените от общинските власти талони за паркиране, съобщава електронното издание "Бостън Хералд".

По изчисления на икономиста Рей Фисмън от Колумбийския университет и колегата му Едуард Мигел от "Бъркли" на всеки член от българската мисия се падат по 118 неплатени талони годишно, а челната тройка в "черния списък" се държи от Кувейт - с 246 неплатени талони, следван от Египет - 140 и Чад - 124.

За сравнение на 86-членната руска мисия в Ню Йорк се падат само по два неплатени талони на човек, а при германците показателят е... 1 талон.

Българската дипломатическа мисия е в "престижната компания" сред 12-те най-неплащащи с колегите си от Мозамбик, Албания, Сенегал, Пакистан, Кот д'Ивоар и Замбия.

В края на изследването си двамата икономисти правят малко странния извод, че степента на неплащане на талони за паркиране от страна на дипломатите в Ню Йорк се припокривал с подкрепата на политиката на САЩ в родните им страни.