Дете почина в САЩ, след като беше наказано да тича три часа без прекъсване
Дете почина в САЩ, след като беше наказано да тича три часа без прекъсване / снимка: Impact Press Group, архив

9-годишно американче е било принудено да тича три часа около дома си за наказание, че излъгало за изядени шоколадови десерти. В резултат на наказанието детето се обезводнило силно, получило апоплектичен удар и починало, предаде Асошиейтед прес.

Сега мащехата и бабата на детето ще бъдат съдени за убийство.

Малката Савана Хардин излъгала баба си, че не е яла сладко. Когато лъжата била разкрита, бабата и майката я наказали да тича три часа без да спира около дома си в град Атала в щата Алабама. Много хора видели детето да обикаля, тичайки около къщата, но не предположили, че има нещо нередно.

В края на наказанието детето се обезводнило силно и нивото на натрий в организма му спаднало рязко. Савана получила апоплектичен удар и майка й повикала полиция и парамедици, предава БТА. Детето било откарано в болница и починало три дни по-късно.

По случая започнало разследване, след като съдебен патолог заключил, че става дума за убийство. Бабата и мащехата на Савана са арестувани. Те могат да бъдат пуснати на свобода срещу гаранция от 500 000 долара.

Разстроените съученици на Савана започнали да оставят на чина й в класната й стая играчки, сувенири и бележки с послания по повод смъртта й.