/ БГНЕС
7-годишно момченце от Австралия е в неизвестност след атентата в Барселона, съобщава британското издание "Телеграф", цитирано от NOVA

Малкият Джулиан и майка му Джом били в района на площад "Каталуния", когато микробусът връхлетял и блъснал десетки пешеходци.

Силата на духа: Добри хора помагали на нуждаещи се след терора в Барселона

Жената пострадала при нападението и била откарана в болница със сериозни наранявания. Състоянието й е стабилно и няма опасност за живота й, но вече повече от половин денонощие близките й не знаят къде е Джулиан.
 
ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ТЕРОРА В БАРСЕЛОНА

13 души бяха убити, а десетки ранини при нападение с микробус на пешеходна улица в Барселона. Шофьорът на буса убиец избяга. При атаката са убити или ранени хора от 28 националности, като най-малката жертва е 3-годишно момиченце. При атаката няма пострадали българи, съобщиха от външното ни министерство.

Издирват двама българи след атентата в Барселона

Междувременно полицията в испанската столица извърши три ареста във връзка с атентата, два от които в четвъртък и един в петък. Все още не се знае дали при последния арест е задържан атентаторът, който не е бил заловен в четвъртък.
nova.bg