/ iStock/Getty Images
Атентатор самоубиец се взриви на сватба в Кабул, като уби най-малко 63 човека и рани 182, заяви говорител на афганистанското вътрешно министерство, цитиран от световните агенции.

Сред жертвите има жени и деца, каза говорителят Насрат Рахими. Нападението е извършено в сватбена зала в западната част на афганистанската столица, в шиитски квартал. Залата е била пълна с хора. По думите на Рахими атентаторът е взривил експлозивите си сред участниците в празненството.
 

Очевидец заяви, че на тържеството са били поканени около 1200 души. "Има толкова много умрели и ранени", каза Ахмад Омид, присъствал на сватбата.

Друг очевидец каза, че взривът избухнал близо до сцената, където били музикантите, а всички хора, намирали се там, включително деца, са загинали.
 

Има все по-големи опасения, че това може да е най-смъртоносното нападение в Кабул от началото на годината.
 

Говорител на афганистанския президент Ашраф Гани каза, че е "съсипан от новината за самоубийствено нападение в сватбена зала в Кабул". "Отвратително престъпление срещу нашия народ; как е възможно да тренираш човек и да му кажеш да отиде и да се взриви на сватба?!!", заяви Седик Седики в Twitter.

Талибаните отрекоха отговорност за взрива и осъдиха нападението.
БТА