Десетки ранени при престрелки в Ивицата Газа
Десетки ранени при престрелки в Ивицата Газа / netinfo

Най-малко 30 души са пострадали при днешните сблъсъци между симпатизанти на Хамас и палестинските сили за сигурност в Рамала, на Западния бряг, включително 10-годишно момче, ранено в главата при престрелка, предаде Асошиейтед прес, цитирайки местните лекари.

Според ИТАР-ТАСС при стълкновенията един човек е загинал, а 13 са били ранени. По нареждане на президента Махмуд Абас в административния център на Западния бряг е въведен комендантски час. Изпратени са и допълнителни сили за сигурност, които се опитват да прекратят сблъсъците.

Престрелка се разрази днес и между въоръжени бойци на Хамас и на президентското движение Фатах в Ивицата Газа, ден след като неидентифицирани въоръжени мъже стреляха по кортежа на премиера Исмаил Хания на граничния пункт Рафах, посочва АП.

Сблъсъците избухнаха преди планираните тържества по случай 19-ата годишнина от създаването на Хамас, отбелязва агенцията. Палестинският президент Махмуд Абас е наредил да започне разследване за стрелбата срещу кортежа на Хания, съобщи днес негов съветник, цитиран от ДПА.