Десетки пострадали при силно земетресение в Индонезия
Десетки пострадали при силно земетресение в Индонезия / снимки: Reuters

43 души са пострадали при земетресението с магнитуд 6 край индонезийския курортен остров Бали, предаде Ройтерс, като цитира данни на Червения кръст. Лекар от местна болница заявил според АФП, че там били докарани 44-ма души с различни травми, а говорител на индонезийската агенция по катастрофите съобщил за 17 леко ранени.

"Леки щети" са нанесени на някои болници, три училища и две правителствени сгради, добавил говорителят. Жертви няма, уточни той.

Стотици туристи избягали в паника от хотелите и ресторантите на плажа в популярния балнеокурорт Кута в южната част на остров Бали. "Беше хаос", споделил Пери Маркос, оглавяващ местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите. "Срути се част от стената на супермаркета "Карфур", добавил Рено Пермана, служител на компания за мобилни връзки.

Според геофизическия институт на САЩ става дума за земетресение с магнитуд 6. Индонезийската геологична агенция съобщи, че трусът е бил с магнитуд 6,8, а по-късно Ройтерс предаде, че е бил с магнитуд 6,2, предава БТА. Епицентърът на силното земетресение е бил на 60 километра под океанското дъно, на около 160 километра югозападно от Денпасар - главния град на туристическия остров, който се намира в централната част на Индонезийския архипелаг, отбелязва Асошиейтед прес.

Индонезия е разположена в областта на тихоокеанския Огнен пояс, където се срещат няколко тектонични плочи, често стават земетресения и изригват вулкани. Макар да са нещо обикновено, трусовете винаги карат хората да си припомнят земетресението с магнитуд над 9 от 26 декември 2004 г. край остров Суматра. То предизвика цунами, което връхлетя бреговете на десетина страни от Югоизточна Азия и взе над 220 хиляди жертви, напомня АФП.

Десетки пострадали при силно земетресение в Индонезия
netinfo