/ ThinkStock/Getty Images
Българи останаха блокирани на остров Тасос след новогодишните празници. Чакали са ферибот цял ден във вторник, но такъв не е имало, съобщи NOVA.
 
„В момента пътуваме с ферибота към континенталната част. Забавянето беше близо 20 часа. Голяма част от групата си бяха направили сметка, че трябва да платят нощувка до 1-ви януари и нямаха пари. Други пък останаха без лекарства. Чакахме в автобуса на пристанището”, каза потърпевшата Петя Пенкова в сряда сутрин. Тя допълни още, че от туристическата агенцията не са им дали информация какво всъщност се случва.
 
От консулството са подали информация, че заради влошено време фериботи няма да има.
 
„След това от агенцията ни казаха, че ще дойде ферибот, но не дойде. От бреговата полиция обаче ни съобщиха, че няма да има ферибот до края на деня”, каза още Пенкова.
 
Потърпевшите са категорични, че ще заведат общ иск срещу агенцията.
 

Часове по-късно, след направена проверка от Министерството на туризма, се установи, че групата от 52-ма души е пристигнала благополучно на българо-гръцката граница.
 
От туристическата агенция увериха, че заради лошо време в района на Тасос, българската група не е успяла да тръгне с ферибот на 1 януари.

Представителят на туроператора Валентин Величков уверява, че за туристите е била платена допълнителна нощувка и закуска в същия хотел, в който са били отседнали.
 
Открит е телефон, на който при необходимост от съдействие туристите могат денонощно да подават сигнали. Номерът е 02/9046895.
nova.bg