/ Thinkstock/Getty Images
Южнокорейска депутатка взриви корейския парламент и общественото мнение, след като се появи на правителствено заседание в къса лятна рокля. Това предизвика спорове в обществото какво трябва да бъде облеклото на депутатите, предаде YonHap.

На снимки от заседанието се вижда как Рю Ходжонг пристига на заседанието с червена рокля на малки бели точки, чиято дължина е до коляното. В Корея, обаче, това облекло - особено в държавни учреждения, се счита за неприлично.



След като снимките на дамата, носеща и предпазна маска, попаднаха в интернет, недоволство заля социалните мрежи, и депутатката бе подложена на унищожителни критики.

„Изглежда, сякаш е дошла да събере поръчката за алкохол на депутатите“, „Парламентът да не е бар?“, „Скоро ще дойде да работи по бикини“ - възмутиха се онлайн коментаторите.



Рю Ходжонг, която е най-младият член на корейското Народно събрание, е на 27 години. Смята, че само чрез по-разчупено облекло ще промени традицията да се носят само официални дрехи.

"На всяка сесия повечето от депутатите - а това са мъже на средна възраст - са облечени в костюми и вратовръзки. Исках да разчупя", обясни тя.
Депутатът припомни, че авторитетът на парламента не се основава на дрехите, и обеща да продължи да експериментира с тоалети.

Партията на справедливостта, чийто член е Рю Ходжонг, изрази съжаление, че жена-политик се оценява не по нейните резултати, а по външния й вид. 

БГНЕС