Депутатите комунисти отказаха да почетат паметта на Борис Елцин
Депутатите комунисти отказаха да почетат паметта на Борис Елцин / netinfo

Депутатите от групата на Комунистическата партия на Руската федерация отказаха днес да почетат паметта на починалия бивш президент Борис Елцин, предаде ИТАР-ТАСС.

В началото на пленарното заседание на долната камара на руския парламент първият заместник-председател на Думата Олег Морозов обяви минута мълчание. Но комунистите - непримирими политически опоненти на Елцин, докато беше жив, отказаха да станат на крака и да отдадат почит към първия демократично избран президент на Русия, посочва ИТАР-ТАСС.

Лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски окачестви като "неприлично" поведението на комунистите и предложи те да бъдат освободени от депутатски пълномощия.

Но председателстващият на заседанието Морозов не подложи на Гласуване предложението на Жириновски. "Нека в деня на национален траур не раздухваме тази тема", призова колегите си Морозов.

В днешното пленарно заседание на Държавната дума по обяд ще има двучасова извънредна почивка, за да могат депутатите да се простят с първия руски президент.