/ iStock/Getty Images
Повече от 30 американски конгресмени демократи увещават председателката на камарата на представителите Нанси Пелоси да отложи за по-подходящ момент предаването в Сената на двете обвинения срещу президента на САЩ Доналд Тръмп в рамките на процедурата по импийчмънт, съобщи вчера телевизия Си Ен Ен като се позова на конгресмена демократ Ърл Блуменауър.

Конгресът в САЩ одобри обвиненията за импийчмънт на Тръмп (ВИДЕО)

Той посочва, че целта е първо да се изчака съгласието на републиканците да бъдат призовани предложени от демократите свидетели, които да дадат показания на слушанията по импийчмънт в горната камара на Конгреса на САЩ.

Как работи импийчмънтът и защо е малко вероятно Тръмп да бъде отстранен

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Маконъл обаче вчера се обяви срещу исканото от демократите призоваване на свидетели.

Блуменауър каза, че е обсъждал такава отсрочка с лидера на демократичното мнозинство в камарата на представителите Стени Хойър, с председателя демократ на специалната комисия по разузнаването Адам Шиф, с конгресмена демократ Хаким Джефрис и с повече от 30 други законодатели.

"Всички са заинтересувани", каза Блуменауър и добави, че е предал съдържанието на разговорите си на Пелоси преди няколко дни. "Тя каза, че ще мисли върху това, но не каза докога", призна Блуменаъур.
БТА