Дарт Вейдър ще става кмет на Одеса
Дарт Вейдър ще става кмет на Одеса / снимка: БГНЕС, архив

Дарт Вейдър от Интернет-партията на Украйна ще се кандидатира за кмет на Одеса, съобщиха от местната избирателна комисия.

Дарт Вейдър вече е подал необходимите документи, което обаче е сторил не лично, а чрез свои пълномощници. Кандидатурата му беше издигната единодушно преди няколко дни на събрание на Интернет-партията на Украйна, самата тя учредена наскоро.

Първоначално от Интернет-партията искаха да издигнат Дарт Вейдър за свой кандидат на президентските избори, които ще се проведат на 25 май. Централната избирателна комисия на Украйна обаче отказа да регистрира бившият джедай и настоящ поборник на Тъмната страна на Силата. Основен аргумент бе, че Вейдър не отговаря на условието за уседналост.

Тогава Вейдър пренасочи амбициите си към кметския пост в Одеса, за който се е кандидатирал и преди. Той е неговите щурмуваци са известни с това, че се борят с нарушителите на забраната за паркиране в центъра на Одеса, с атаката си срещу правосъдното министерство и с раздаването на безплатни сол и кибрит заради предстоящия край на света, разкрива БГНЕС.

На бившия кмет на Одеса - Алексей Костусев, Дарт Вейдър пък предлагаше да стане президент на планетата Татуин, намек, че повече не е желан тук, на Земята. Кой е човекът в костюма на Вейдър? Никой в Одеса не знае. Той е просто... Дарт Вейдър. Във всеки случай одеският Вейдър не е съвсем като оригинала, защото е от Светлата страна на Силата.