Дания затяга изискванията към имигрантите
Дания затяга изискванията към имигрантите / netinfo
Датското правителство се споразумя с парламентарния си съюзник - крайнодясната Датска народна партия да приемат законите на Европейския съюз за свободното движение на хора, повишавайки обаче изискванията за имиграция. Споразумението бе постигнато след месеци на напрежение между кабинета и Народната партия заради решение на Съда на европейските общности в полза на смекчените условия за събиране на членовете на едно семейство.

Правителството и Народната партия, според които това решение ще саботира ограничителната политика в Дания при събирането на семействата, решиха да въведат по-строги изисквания за установяване на семейни двойки в страната.

Според споразумението по-строгите условия са предпазна мярка за предотвратяване на злоупотреби като формалните бракове и за ограничаване на незаконната имиграция. Двойките ще трябва да доказват с документи колко време са живели в страна от Евросъюза, от колко време съжителстват, трябва да могат да опишат общото си жилище и да покажат, че говорят един и същи език. Датските власти ще проучват поотделно всяка молба за събиране на членовете на семейството.