Отборът на ЦСКА се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, след като победи Адмира Вакер с 3:1 в реванша между двата тима и отстрани съперника си с общ резултат 6:1.

„Червените“ имаха комфортен аванс от 3:0 от първата среща на „Българска Армия“. С победата си ЦСКА зарадва около 1000 свои фенове, пътували до Австрия за реванша с Адмира.
Новият централен нападател на тима Мауридес се отличи с две попадения в реванша. Бразилецът откри резултата още в 14-та минута, а осем минути след почивката покачи на 2:0. Домакините върнаха един гол чрез Синан Бакиш в 55-та минута, но в 80-та минута Жоржиньо вкара нов гол за ЦСКА-София и оформи крайното 3:1.

ЦСКА ще срещне в третия кръг датския Копенхаген, на който първо ще домакинства идния четвъртък.


Как протече мачът вижте в gong.bg

Отзиви и коментари четете в gong.bg

Отборът на Славия отпадна от турнира Лига Европа,
след като загуби реванша с Хайдук Сплит от втория квалификационен кръг на надпреварата с 2:3.

„Белите“ бяха записали поражение с 0:1 при гостуването си в Сплит с 0:1, а днес на Националния стадион „Васил Левски“ отново загубиха от хърватския си опонент.

Станко Юрич даде преднина на гостите в 24-та минута, с което наклони везните сериозно в полза на Хайдук, но Галин Иванов върна надеждите на Славия точно преди почивката, реализирайки дузпа.

В 55-та минута Мийо Какташ отново изведе хърватите напред, а Георги Йомов възстанови равенството в 70-та минута. Три минути преди края на редовното време Какташ оформи крайното 3:2 в полза на Хайдук с втория си гол в двубоя. По този начин Славия приключи с участието си в евротурнирите за сезона, а Хайдук ще чака да научи съперника си за следващия кръг.

Как протече мачът вижте в gong.bg

Отзиви и коментари четете в gong.bg