/ ThinkStock/Getty Images
Арнолд Шварценегер нарече Доналд Тръмп „луд“
Актьорът и екоактивист Арнолд Шварценегер заяви, че САЩ все още са в Парижкото споразумение за борба с глобалното затопляне въпреки решението на федералното правителство да изтегли страната от споразумението, предаде АП.

"Америка е повече от само Вашингтон или един лидер", заяви бившият губернатор на Калифорния пред лидерите, събрали се за в климатичната конференция в полския град Катовице.
 


Шварценегер нарече президента Доналд Тръмп "мешуге" - "луд" на идиш, за решението му да се изтегли от Парижкото споразумение и настоя, че документът от 2015 г. има широка подкрепа на местно и щатско равнище в САЩ.

Арнолд Шварценегер нарече Доналд Тръмп „луд“

На следващата среща за климата догодина "доведете тези местни лидери тук, за да участват в голяма конференция като тази, за да могат да разговарят пряко с вас. Ако направите това, аз Ви обещавам: ще се върна", заяви Шварценегер пред делегатите.
 


Известният британски естественик и популярен тв водещ сър Дейвид Атънбъро заяви, че човешката цивилизация може да се разпадне, ако световната общност не вземе мерки за ограничаване на климатичните промени.

"В момента сме изправени пред създадено от човека бедствие с глобални измерения, най-голямата заплаха за нас от хилядолетия. Ако не вземем мерки, разпадането на цивилизациите ни и измирането на голяма част от природния свят се задават на хоризонта", добави 92-годишният Атънбъро.
БТА