Снимката е илюстративна 
Снимката е илюстративна  / iStock/Getty Images
Членовете на екипажа на „Царевна“ са живи и здрави, на борда има запаси от храна и вода. Това каза капитанът на кораба Павел Павлов в разговор с корабособственика Даниел Стефанов. Запис от осъществената тази сутрин връзка с плавателния съд в Мариупол бе предоставен на варненските медии от Стефанов.

За БТА той уточни, че е направил записа, за да бъдат прекратени спекулациите около кораба и екипажа, да се успокоят и роднините на моряците ни. Както БТА информира вчера, ТАСС съобщи, позовавайки се на Едуард Басурин, един от ръководителите на сепаратистките милиции на самопровъзгласилата се Донецка народна република, че “отстъпващи от Мариупол украински националисти са завзели два чужди кораба” - “Царевна” и “Лейди Аугуста”, а екипажите им били взети за заложници.

Новината, която е разпространена вчера, че „Царевна“ е превзет, не отговаря на истината, казва в разговора си с Даниел Стефанов капитанът Павел Павлов. По думите му на борда няма чужди хора. Капитанът уточнява, че екипажът се стреми да поддържа кораба в добро състояние.

Думите на Павлов са изцяло подкрепени и от моториста на „ЦаревнаРадослав Стоянов. Той уточнява, че екипажът не е заплашван нито от руска, нито от украинска страна. Старпомът на кораба допълва, че в момента „Царевна“ е в ничия, неутрална полоса и сраженията се водят на разстояние от кораба. Плавателният съд не е под обстрел, състоянието му е добро, уточнява морякът. 
БТА