Четирима лидери на Ал Кайда бяха убити при въздушен удар в Йемен
Четирима лидери на Ал Кайда бяха убити при въздушен удар в Йемен / снимка: Reuters, архив

Петнайсет екстремисти бяха убити през нощта в Йемен при поредица от въздушни удари, предаде Франс прес, като се позова на племенни старейшини. Сред жертвите при атаките в южната провинция Абиян са най-малко четирима лидери на йеменски клон на Ал Кайда, съобщи по-рано Ройтерс, като се позова на местни жители.

Според източниците на АФП са били проведени четири въздушни нападения по две позиции на бойци на терористичната мрежа в околностите на градовете Лодер и Ал Уадих. "Смятаме, че атаките са извършени от американски самолети", отбеляза един от тях.

12 екстремисти са били убити при три въздушни удара по училище, в което се провеждала среща на Ал Кайда, уточнява БТА. Останалите трима са загинали при бомбардировка на импровизиран контролно-пропускателен пункт на терористичната мрежа. Атаките са били извършени от два самолета, които продължили да кръжат над района през нощта.

Съединените щати многократно са нанасяли въздушни удари по членове на Ал Кайда в Йемен, отбелязва Ройтерс. При такова нападение, безпилотен самолет уби през септември миналата година родения в САЩ имам Ануар ал Аулаки, смятан за ръководител на външните операции на местния клон на терористичната мрежа.