Четири жертви след стрелба в училище в канадска провинция
Четири жертви след стрелба в училище в канадска провинция / Thinkstock/Getty Images

Четирима души са загинали при стрелба в училище в град Ла Лош в северната канадска провинция Саскачеван, съобщи местната полиция, като посочи, че има неуточнен брой ранени, предаде ДПА.

Началникът на местната полиция Морин Леви заяви, че нападателят е задържан, иззето е оръжието му и в момента се разпитва под стража. "В момента няма заплаха за населението на града", посочи тя.

Нападателят, стрелял в училище в Канада, убил и двама от братята си

Според местни медии предполагаемият нападател е ученик от горните класове в училището.

По-рано канадският премиер Джъстин Трюдо съобщи, че при стрелбата са загинали петима души, а двама са сериозно ранени.

"Ние всички скърбим заедно с жителите на Ла Лош в този страшен и трагичен ден", заяви премиерът пред канадски медии в швейцарския град Давос, където участва в Световния икономически форум. "Действително това е най-лошият кошмар на всеки родител", добави Трюдо.

Ла Лош се намира на 600 км северно от Саскатун, най-големия град в Саскачеван. В града живеят основно представители на коренното население на Канада.

Масовата стрелба е сравнително рядка в Канада, която има по-строги закони за притежаването от оръжие отколкото в САЩ, отбелязва Ройтерс. При най-кръвопролитната стрелба в училище в страната загинаха 14 гимназисти в Монреал през 1989 г.

Източник: БТА