Франк Лампард вече не е треньор на Челси
Франк Лампард вече не е треньор на Челси / Gulliver/Getty Images
Главният треньор на Челси Франк Лампард вече е освободен от поста си, това става по-малко от 24 часа след като „сините“ биха Лутън от по-долната дивизия и се класираха за 1/8-финала за купата на Англия, съобщи Би Би Си. 42-годишният Лампард, бивш капитан и футболна легенда на Челси, стана 10-тият треньор, назначен от собственика Роман Абрамович, откакто руският олигарх купи клуба през 2003 г.

От Челси пуснаха дежурното за такива случаи съобщение с благодарност за свършеното от Лампард, и уверение, че решението било много трудно: „Това бе много трудно решение, не от тези, които собственикът и бордът взимат с леко сърце. Ние сме благодарни на Франк за това, което постигна като главен треньор на клуба. Все пак последните резултати и представяне не са на нивото на очакванията на клуба, като го оставят в средата на класиранетоq без ясен път към продължително и постоянно подобрение“, се казва в прощаването на Челси с Лампард.

Лампс пое поста през юли 2019 г. През лятото бяха похарчени близо четвърт милиард евро за нови футболисти - най-много от всички в Европа, но резултатът беше плачевен, а средната резултатност от 1,33 гола на мач във Висшата лига праща Лампард на последно място в сравнение с предшествениците му в Челси. В момента отборът е на осмо място във Висшата лига само с една победа в последните 5 кръга.

За мястото му се спряга свободният германски треньор Томас Тухел, който миналия месец пък бе уволнен от френския Пари Сен-Жермен и прибра неустойка между 7 и 8 млн. евро. При коефициент 1.10 много букмейкъри спряха да приемат залози за считаното за сигурно назначаване на германеца в Челси.

Превод и редакция: DarikNews