/ iStock/Getty Images
Ресторант на североизточното средиземноморско крайбрежие на Испания предлага на клиентите си ново предизвикателство. То ще им позволи да избягват голяма част от контактите лице в лице и ще сведе до минимум риска от заразяване с коронавирус.

Клиентите на „Funky Pizza“ в Палафругел, регион в Коста Брава, популярен за туристите, могат да разглеждат менюто, да поръчват и плащат чрез приложението „Funky Pay“ на своите телефони - за първи път специално разработено приложение е интегрирано в системата за поръчка на ресторант в Испания.



Сервитьорът единствено донася поръчката на масата, съобщава “Хюриет“.

„Чрез тази система ние се опитваме да поддържаме физическа дистанция с нашите клиенти, това е, което хората търсят по време на COVID“, заяви собственикът на ресторанта Карлос Маних.

Персоналът приема и изпълнява поръчките от екрани зад бара.



"Приложението е много удобно за потребителите, можете също да проследите поръчката си и да видите дали е в кухнята или кога ще пристигне", казва 26-годишната Клавдия Медина, клиентка на ресторанта.

Но някои клиенти не го харесват.

„Мисля, че губим контакта със сервитьора, например когато поръчваме не можем да питаме за различни препоръки по менюто“, заяви клиентът Хавиер Комас, 26-годишен.

БГНЕС