Чавес поиска от Кастро отново да облече военната униформа
Чавес поиска от Кастро отново да облече военната униформа / netinfo

Президентът на Венецуела Уго Чавес поиска от кубинския президент Фидел Кастро, който се появи във вторник по телевизията в спортно облекло, отново да облече военната си униформа, предаде агенция Франс прес.

"Мисля, че дойде часът да облечеш униформата. Искаме да те виждаме в униформа, такъв е редът", каза Чавес, обръщайки се към Кастро на пресконференция с чуждестранни журналисти в Каракас.

Откакто е болен, Кастро се появява винаги в спортно облекло на снимките или видеозаписите, разпространявани в Хавана. Венецуелският президент е най-верният съюзник на Кастро, отбелязва АФП.

Във вторник кубинската държавна телевизия излъчи първото телевизионно интервю с Фидел Кастро, откакто държавният лидер предаде временно властта на брат си Раул на 31 юли миналата година заради здравословни проблеми.

Кастро бе показан в по-здрав и бодър вид. 80-годишният кубински лидер разказа бавно за неотдавнашното посещение в страната на генералния секретар на Виетнамската комунистическа партия Нонг Дък Ман. Той бе облечен в анцуг в червен, бял и син цвят, с кубинско знаме на гърдите.