Затрупана под отломки жена в град Бесни, окръг Адъяман, Югоизточна Турция, бе извадена жива след продължила часове наред тежка спасителна операция с участието на български и полски пожарникари.

От 1 ч. през миналата нощ спасителните екипи се опитваха да стигнат до нея. Жената е оцеляла след прекарани на 100 часа под руините.

БТА

Спасителните екипи съобщиха по-рано пред журналисти, че краката на жената са освободени, но ръката на жената е блокирана. След продължила часове наред акция жената бе освободена.

Над 23 хиляди са жертвите на смъртоносните трусове в Турция и Сирия

Операцията за спасяването на жената започна към 1 ч. през нощта след получен сигнал за наличие на жив човек. Спасителите са чули сърдечен ритъм със специалните устройства, с които разполагат.

БТА

Жената е живяла на първия етаж в блока заедно със семейството си. Предполага се, че останалите членове на семейството са мъртви.

Междувременно българските пожарникари съобщиха, че в съседната рухнала сграда също са предприети усилия за спасяването на жив човек. Не е ясно дали бедстващият човек е мъж или жена. Спасителите са чули почукване по бетонната плоча.
Нора Чолакова/БТА