Стотици туристи са блокирани под карантина в хотел на канарския остров
„Пристигнахме вечерта. Сутринта, още при ставането си, намерихме под вратата си бележка, на която пишеше, че има предупреждение от здравните власти на Тенерифе”, разказва пред NOVA Виктория Захариева – българката блокирана в хотел в Тенерифе заради заразен с коронавирус.

Виктория, съпругът ѝ и 17-годишната им дъщеря живеят в Германия. Планирали почивката си в Испания месеци по-рано.
„На всички изходи има сложени табели, че не ни се разрешава да напускаме. Около хотела има червени ленти и полиция. Разбрахме, че болният е италианец, лекар, който е извозен в болница ”, обясни Виктория.

„По цял ден седим заключени и чакаме информация. Вратите са заключени, целият персонал е с маски. За съжаление за нас маски няма, ходихме да питаме многократно до рецепцията”, споделя още тя.

Виктория се надява да не стоят под карантина 14 дни. Със семейството ѝ се е свързал консулът на България в Мадрид.

„Увери ни, че ще ни се съдейства по всякакъв начин, за което сме много благодарни”, заяви Виктория. По план българите трябва да се завърнат в Германия в края на седмицата. Рано е да се каже дали това ще се случи. 

По-рано стана ясно, че заразените с коронавирус в хотел "Коста Адехе палас"  вече са четири. Освен италианския лекар, положителна проба са дали съпругата му, както и двойка, която е пътувала с тях.