Българка убита зверски в Испания
Българка убита зверски в Испания / netinfo

Испанската полиция разследва смъртта на 32-годишната българка Светослава Емануилова, убита в дома си в мадридския квартал „Карабанчел" на 14 ноември, съобщава Монитор. Сигнал, че жена е жертва на домашно насилие, са подали съседи, като позвънили на телефон 112 и обяснили, че от апартамента се чуват крясъци и викове. На място са пристигнали полиция и спешна помощ, но младата жена вече е била мъртва.

Според говорителя на Emergencias-Comunidad de Madrid жената е имала множество лицеви травми и е била наръгана три пъти в зоната на торакса. Полицията е задържала предполагаемия извършител на убийството - 34 годишен мъж, който се намирал в жилището. Това е приятелят на Светослава- Алберто. Двамата живеели заедно от една година. Според полицейски източници, той е испанец, има предишни обвинения за домашно насилие и е бивш приятел на жертвата.„Екип на полицията установи, че той е убиецът", съобщи бащата на жертвата Николай за „Нова дума" - вестникът на българите в Испания.

Намериха мъртва 20-годишна българка във Великобритания

Смъртта на момичето е настъпила в 10 ч. сутринта в събота, а сигнал за случилото се е подаден в полицията в 19 ч. същия ден. Родителите са уведомени в 2 ч. през нощта, когато са повикани да разпознаят тялото.

„С Алберто са идвали много пъти у нас. Не сме се съмнявали, че може да се случи нещо такова. Никога не се е оплаквала. Сега разбрахме, че през август е пуснала денунсия за насилие", уточни съкрушеният родител. Разследването на случая продължава.

Заляха с киселина 23-годишна българка в Индия

Съседите от квартал "Карабанчел", където е станало убийството, са организирали в неделя манифестация в памет на българката, която е поредната жертва на домашно насилие в Испания.