/ iStock
Тя дори си позволила да лекува пациенти
Съдят 19-годишна българка, представяла се за лекар и лекувала незаконно пациенти в Лондон. 

Жената, посочена като Кревена Здравкова посетила болницата "Ийлинг" през април тази година. Тя била с "дегизирана" медицински слушалки и ръкавици и така успяла да заблуди пациентите и персонала в болницата, че е лекар.

Здравкова подложила на пациент на фалшивата медицинска помощ. Българката е впръскала неизвестно вещество чрез спринцовка в гърлото му, но по-късно станало ясно, че тя не е истински доктор. Три дни по-късно тя се върнала отново в болницата, облечена в медицинска униформа и била арестувана на място.

 
Пред съда в "Исълворт" Здравкова признала, че винаги е мечтала да стане лекар, но не е получила възможността да учи за медик. Съдия Фиона Бари е постановила 12-месечна пробация и забрана българката да посещава болнични заведения в Обединеното кралство, освен в случаи на спешност.

Адвокатът ѝ, Хари Сталард, обяснил, че мигрантката се е омъжила на 14 години и е станала майка на близнаци, което ѝ е попречило да продължи образованието си. Въпреки че действията ѝ са незаконни, адвокатът твърди, че Здравкова е демонстрирала "състрадание" към пациента и просто е "следвала своята детска мечта".

Съдия Бари подчертал, че макар пациентът да не е пострадал физически, ситуацията е могла да доведе до сериозни последствия. Освен това действията на 19-годишната били "планирани" и с тях тя е подкопала доверието към NHS (Националната здравна служба).

Въпреки това, предвид младостта и липсата на предишни нарушения, съдът се произнесе по-леко, като Кревена Здравкова вече е излежала 35 дни в затвора преди произнасянето на присъдата.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня