Българите и румънците утроили престъпността на Острова
Българите и румънците утроили престъпността на Острова / снимка: Reuters, архив

Престъпленията, извършени от граждани на Европейския съюз, пребиваващи на територията на Великобритания, почти се утроиха, откакто Румъния и България се присъединиха преди четири години.

Официалните данни на властите сочат, че престъпленията през 2010 година са скочили до небето от 10 736 до 27 563. Близо 20 000 нарушения на британския закон от граждани на ЕС са били регистрирани за едва първите седем месеца на настоящата година, отбелязват още от Централния орган за обмен на досиета в Лондон. Шокиращият скок на резултатите означава, че всекидневно престъпници от други членки на Евросъюза се осъждат за по средно 100 закононарушения, уточни "Дейли експрес".

Румъния и България се присъединиха към ЕС през 2007 година, припомня БГНЕС.. Само година по-късно престъпленията, извършвани от граждани на Съюза, живеещи извън родината си, скочиха с близо 14 000 на 24 635. "Това излага на показ скритата висока цена на бъдещото разширение на Европейския съюз, което трябва да бъде обсъдено надълго и нашироко", подчерта депутатът консерватор Доминик Рааб.