България разтърсена от корупционен скандал преди изборите
България разтърсена от корупционен скандал преди изборите / netinfo
Под заглавие "Крокодилско блато в България" австрийският ежедневник "Стандард" публикува статия, в която се казва, че преди изборите на европейски депутати страната е разтърсена от корупционна афера. Тя прилича на сценарий за криминален филм, чийто главни герои са министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров и ръководителят на Националната следствена служба Ангел Александров, пише вестникът.

Този скандал, отбелязва изданието, е голямо изпитание за примиера Станишев преди официалния доклад на Европейската комисия, тъй като България непрекъснато е критикувана заради корупция и бавни юридически реформи.

Политическата бомба бе подпалена преди година от австрийските власти, които откриха 3,2 милиона евро в една виенска сметка на директора на Топлофикация - София Валентин Димитров, пише "Стандард". Вестникът описва развитието на събитията до днешна дата, като завършва с предположението, че е възможно и министърът на околната среда Джевдет Чакъров и мнистърът на правосъдието Георги Петканов да освободят министерските кресла.