Българин, ползвал самоличността на убито дете, излежа присъдата си в САЩ
Българин, ползвал самоличността на убито дете, излежа присъдата си в САЩ / снимка: sxc.hu

Българин, който е ползвал самоличността на убито дете в САЩ, излежа присъдата си и бе предаден на американските имиграционни власти, които ще преценят дали да бъде депортиран, предаде Асошиейтед прес.

Дойчин Кръстев бе освободен от федерален затвор в Калифорния и предаден на имиграционни служители на САЩ.

През 2010 г. Кръстев се призна за виновен в паспортна измама и кражба на самоличност. Той поднесе извинения на семейството на Джейсън Робърт Евърс - момченце, което е било убито на 3-годишна възраст при опит за отвличане през 1982 г.

Кръстев не е замесен в убийството, отбелязва АП. Той е пристигнал в САЩ през 90-те години, за да завърши образованието си, напуснал е университета и е взел самоличността на убитото дете. С нея той е живял няколко години в щата Колорадо, а след това е получил работа в комисията за контрол на алкохола в щата Орегън.

Дойчин Кръстев бе заловен при кандидатстване за паспорт, след като Държавният департамент вече беше започнал да сравнява молбите за паспорти със смъртните актове, допълва БТА.

Сега имиграционните власти ще проведат събеседвания с Кръстев и ще преценят какви стъпки да предприемат. Една от възможностите е да поискат той да бъде депортиран.

Адвокатът на Кръстев заяви, че клиентът му се надява да изгради наново живота си в България заедно с американската си приятелка.