Българи в Одеса споделят, че в различни части на югозападния украински град са се чули взривове в резултат на руската ракетна атака.

Припомняме, че въздушна тревога беше обявена в ранните часове на днешния ден по цялата територия на Украйна, а армията предупреди за възможни руски ракетни удари в обширен район, простиращ се от Киев до Централна Украйна

Предупрежденията за нападение бяха отправени в 21.52 ч. в Телеграм. В различни части на града звучаха сирени. Ракетната атака продължи до към 22.40 ч.

От Черно море бяха изстреляни общо 8 ракети. По информация на украинското оперативно командване "Юг" повечето от тях са се взривили над морето.

Удар е нанесен в покрайнините на града, в промишлената зона. Един от пазачите на склад е загинал, а двама души са ранени.

"За първи път толкова силно се чуха взривове при вчерашния удар късно вечерта. Живея на 5-и етаж в район "Таирово". От взривната вълна вратите и прозорците" се разтърсиха,  сподели българката Анна Каланжова от Одеса.

Друга българка - Наталия Дмитрова, живееща в район "Котовски" - потвърди, че са се чували силни взривове.

Тези два района са в близост до брега на морето. През последните дни ракетните атаки в Одеса се усилиха.

В южната част на Одеска област, в Болградски район, където основно живее компактно българско население, взривове не са били чути. Това каза Галина Иванова от Болград, която съобщи, че сирените са били пуснати в града вчера вечерта.
Светлана Драгнева/БТА