Българи са замесени в стрелбата срещу Бързия?
Българи са замесени в стрелбата срещу Бързия? / netinfo

Испанската полиция разследва българи като поръчители на стрелбата срещу един от босовете на българската мафия в Испания, 39-годишния Петър Михайлов от Плевен, известен като Петьо Бързия. Той беше прострелян в неделя в квартал Махадаонда на испанската столица Мадрид. Българинът е бил прострелян три пъти в главата, но е оживял.

Българинът е разследван за участието си в престъпна група, занимавала се с пране на пари, фалшифициране на кредитни карти и кражби на луксозни автомобили. В Испания Петър Михайлов променя името си и приема фамилията Хорхе – Мориентес.

През 2005 година Петьо - Бързия е бил заловен в Испания в рамките на голяма операция срещу групата на Ивайло Паунов – Джованито. Тогава българите са обвинени в пране на пари и трафик на крадени автомобили. Според информация на Дарик българинът се е занимавал с кражби на луксозни автомобили, които е изнасял за Русия и Украйна.

В същата престъпна група на Ивайло Паунов – Джованито преди време е бил и застреляният в Перник наркоразпространител Васил Арарски, известен като Райко Кръвта.

Според източници на Дарик от МВР тази група е водила война за надмощие с друга българска банда в Испания, оглавявана от Константин Рогов – Рогача.