Буш забрани влизането в САЩ на сирийски представители?
Буш забрани влизането в САЩ на сирийски представители? / netinfo
Президентът на САЩ Джордж Буш забрани влизането в САЩ на сирийски и ливански представители, които Вашингтон обвинява в саботиране на ливанското правителство, съобщи Белият дом.

Списъкът на сирийските представители, които според САЩ са се намесвали във вътрешните работи на Ливан, включва Асеф Шаукат, началник на сирийското военно разузнаване, и Хишам Ихтияр, съветник на президента Башар Асад, предаде Ройтерс.

Това е начин да покажем на Сирия желанието ни да престане да се меси в Ливан, обясни говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Гордън Джондроу.

Забраната бе предшествана от многократните призиви на Вашингтон към Дамаск да спре да подклажда нестабилност в Ливан, съобщава БТА.

Буш се опита да изолира Сирия дипломатически, припомня Ройтерс. Той обвинява Дамаск, че спонсорира тероризма, не прави достатъчно, за да попречи на чуждестранни бойци да проникват в Ирак през границата и за да възпре екстремистите от Хамас и Хизбула, както и че дестабилизира ливанското правителство. Дамаск отрича тези обвинения.