Буш възнамерява да се обърне към иранския народ
Буш възнамерява да се обърне към иранския народ / netinfo

Американският президент Джордж Буш пристигна в Абу Даби, Обединените арабски емирства – етап от обиколката му в Близкия изток. Преди това американският президент закуси с американските войници от Пети американски флот в Бахрейн, предаде Асошиейтед прес.

По време на нея американският президент каза, че изтеглянето на американски войници от Ирак ще зависи от успехите там. Той допълни, че с главнокомандващия многонационалните сили в Ирак генерал Дейвид Петреъс и с американския посланик в Ирак Райън Крокър не са говорили за конкретни цифри на войниците, които да бъдат изтеглени от Ирак.

По време на визитата си в ОАЕ днес Буш ще се срещне с шейх Халифа бин Заид Ал Нахаян, президент на ОАЕ, предаде ИТАР-ТАСС.

Двамата ще обсъдят въпроси от двустранен интерес, свързани със сътрудничеството в областта на икономиката, културата и отбраната.

Двамата лидери ще говорят и за обстановката в Ирак, за политическата криза в Ливан, за иранската ядрена програма и за палестино-израелските преговори за мир.

Буш ще произнесе от Абу Даби най-значимата си реч за цялата си обиколка в Близкия изток. В нея той ще говори за Ливан, за демокрацията, за борбата с тероризма, са усилията за постигане на траен мир между израелците и палестинците. Освен това Буш има намерение да се обърне директно и към иранския народ.